Erou in Romania – Mirela Slusaru

Mirela Slusaru

Mirela Slusaru

Am rezonat imediat cu dorinta Iuliei Nanescu de a le vorbi oamenilor despre posibilitatea de a dona, voluntar, celule stem. Trecand prin informatiile de baza legate de procedura, nu ai cum sa nu te simti coplesit de semnificatia unui astfel de gest.

Ce ar insemna pentru mine cateva ore si doua probe de sange “pierdute” ar putea face diferenta intre viata si moarte pentru altcineva. Diferenta intre viata si moarte. Fara nici o exagerare.

Nu am o memorie extraordinara si nu obisnuiesc sa memorez citate dar in ultima vreme imi e aproape imposibil sa imi scot din minte un citat atribuit lui Edmund Burke – “Pentru ca raul sa triumfe este suficient ca oamenii buni sa nu faca nimic”.

Nu stiu in ce context a spus-o, dar nici nu cred ca ar conta prea mult. Nu stiu nici ce ar insemna “raul” in contextul actual – boala, un sistem medical imperfect, un plan divin pe care nu il putem intelege sau accepta? Obsedanta a devenit insa concluzia imediata – indiferenta, lipsa actiunii sau a implicarii nu inseamna neutralitate ci este, in sine, o alegere.

Am in consecinta doar doua optiuni – devin parte din solutie sau, inevitabil chiar daca neintentionat, raman parte din problema.

Am ales sa ma implic din ratiuni care se afla undeva la limita dintre altruism si egoism. Unu, imi pot imagina cu usurinta o situatie in care eu as fi cea care are nevoie de ajutor. Doi, nu ma pot gandi la un sentiment mai grozav decat acela ca am participat la salvarea unei vieti.

Mirela Slusaru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s