Caravana „DONEAZA SPERANTA” a plecat la drum!

 

Dupa ce pe 11 martie am lansat la Iasi campania „Doneaza Speranta”, in aceasta saptamana am plecat la drum, intr-o caravana de informare si mobilizare a tinerilor pentru a se inscrie in Registrul National al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice. Am fost insotiti de o echipa medicala super faina de la Institutul Regional de Oncologie, formata din dr. Elena Albu si asist. Oana Cretu.

Doneaza speranta

Intalnirea cu iesenii, care au fost curiosi sa vada care sunt conditiile pentru a deveni donator, care sunt centrele din tara carora ne putem adresa si cum se face donarea efectiva de celule stem, a fost un real succes. La sfarsitul prezentarii, doi dintre participanti au decis, pe loc, sa devina donatori voluntari de celule stem. Este vorba despre Alina Malescu si Alexandra Olteanu, doua fete curajoase si cu zambetul pe buze.

Primul pas pentru a deveni donatoare a fost completarea consimtamantului si a unui chestionar medical

Doneaza Speranta

Al doilea pas, recoltarea probei de sange (15 ml) pentru a verifica starea de sanatate si pentru a face posibila inscrierea in Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice

Doneaza Speranta

Doneaza Speranta

Acum, fetele asteapta sa primeasca scrisoarea de multumire si cardul de donator de celule stem. Si poate peste ani vor putea sa ofere o sansa la viata unui pacient cu leucemie.

Doneaza speranta

Ne bucuram tare mult sa vedem ca tot mai multi oameni vor sa invete despre donarea de celule stem si vor sa-i ajute pe bolnavii diagnosticati cu leucemie sa spere la un transplant la ei in tara, alaturi de dragostea celor dragi.

Campania „Doneaza Speranta” initiata de Comunitatea Donatorilor Voluntari de Celule Stem isi propune sa creasca numarul donatorilor voluntari de celule stem de la 10.000, cat este in prezent, la aproximativ un milion. Doar in acest fel, 90% dintre pacientii diagnosticati cu leucemie vor avea sansa la o viata normala.

Impreuna suntem o FORTA! Impreuna DONAM SPERANTA!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s