Erou in Romania – Luminita Dorobat

Doneaza speranta

Luminita Dorobat

De ce am decis sa fiu donator voluntar de celule stem?

Pentru ca este cel mai simplu pas prin care poti salva o viata!

Se spune ca daca salvezi un om, salvezi o lume! Nu stiu cine a spus aceste cuvinte, dar ascund un mare adevar. Campania PRO TV din 2009 pentru deschiderea unui Registru National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem mi-a activat dorinta de fi om, de a ajuta pe cineva care sufera de o boala incurabila pana acum cativa ani.

Am incercat atunci sa ma informez, insa programul s-a sistat timp de cativa ani si intr-o zi, absolut intamplator (desi nimic pe lumea asta nu e intamplator), am citit un titlu in ziar precum ca la Institutul Regional de Oncologie din Iasi Iasi se demareaza actiunea de informare si inregistrare a persoanelor care doresc sa devina donatori voluntari de celule stem.

A doua zi m-am interesat de procedura, am discutat cu d-na dr. Elelna Albu care mi-a raspuns cu multa rabdare la toate intrebarile pe care le aveam si iata-ma in luna iulie 2013 numarandu-ma printre persoanele dornice sa salveze o viata! M-am simtit atat de mandra ca am posibilitatea de a oferi un lucru atat de minor – un pic de sange- pentru o persoana care sufera de acesta boala crunta si care spera intr-o minune!

Recunosc ca mi-ar fi greu sa cedez o parte din ficatul meu, un rinichi sau un plaman, insa de o parte din sangele meu AB IV ma pot lipsi cu usurinta.

Sper din toata inima sa fie cineva care sa aiba nevoie de celule mele sanatoase si sa ii donez cateva pentru a-i reda viata pe care a avut-o inainte de a se imbolnavi. Sa se bucure din nou de familie, de prieteni, de soare, de natura, de viata intr-un cuvant. Si sa ne reaminteasca faptul ca oricaruia dintre noi i se poate intampla intr-o zi sa se imbolnaveasca! Si oricaruia dintre noi i se poate intampla o minune!

Sanatatea e un dar pe care trebuie sa il pretuim. Si sa fim recunoscatori in fiecare zi pentru asta!

DONEAZA SANGE, DONEAZA SPERANTA, DONEAZA VIATA!

Luminita Dorobat

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s